Везенков: Щом сме победили, значи сме страшни

Александър Везенков бе в състава на „Барселона” при успеха над вечния си съперник „Реал” (Мадрид) в дербито от 13-ия кръг на испанското баскетболно първенство - 91:84.

Българинът влезе в игра от резервната скамейка, престоя 13 минути на терена, като отбеляза 5 точки и овладя 2 борби. „За първи път се чувствам много добре - заяви след двубоя Везенков. - Всъщност това беше мач като другите, но с по-голямо име. На подобни срещи съм свикнал от Гърция, където атмосферата е доста по-груба. Тук бе празник за баскетбола. Щом сме победили, значи сме страшни! Всеки ден се опитвам да подобрявам играта си, да гоня максимума…”

След срещата и треньорът Шави Паскуал изказа суперлативи за Везенков.

„Той е млад състезател, много сме доволни от досега изиграните от него минути - заяви наставникът. - Помага на тима и ежедневно върви с крачки напред.”

С този успех каталунците сложиха край на 6-годишната суша без победа при гостуването на „белия балет”от 2009-а. Така „Барса” приключва сезона на второ място, изпреварвайки вечния си съперник с успех повече.

Двубоя на живо изгледа капитанът на футболния „Реал” Серхио Рамос в компанията на приятелката си Пилар Рубио.

А освен за дербито пред bgbasket Везенков изказа мнение относно националния ни отбор: „Начинът да имаме успех е да се обединим - каза той. - Но за съжаление вървим надолу, дано не изчезнем от европейската карта и дано не сме изпуснали последния влак! Трябват коренни промени!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт