Нахлува студен въздух, в сряда - дневните температури под 0° в цялата страна

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето, като ще започне да нахлува студен въздух. През нощта все още ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в Югозападна България видимостта ще бъде намалена.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°

Утре ще се появи слаб, в Източна България и умерен, вятър от север- североизток, който ще се усилва и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще е значителна, на места ще има и слаби валежи от дъжд.

Максималните температури ще са от 2 – 4° в североизточните райони до 10 -12° в Югозападна България.

Това е прогнозата за времето, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН пред "Фокус".

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще се появи умерен вятър от север-североизток, който ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 7 и 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 9 - 11°.

Над планините облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над масивите от Западна България. На места ще превали слаб дъжд, над 1700 – 1800 метра – слаб сняг.

Ще духа силен, по-високите и открити части до бурен вятър от север-северозапад, който привечер ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта срещу сряда и в сряда с умерен, по Черноморието силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - минималните в цялата страна ще са отрицателни, а максималните ще са между минус 3° и 2°.

Значителна облачност ще има над югозападната половина от страната, на места ще превали слаб сняг, а от североизток облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност.

Ще остане ветровито, застудяването ще продължи, и дневните температури в цялата страна ще са под 0°, много студено ще бъде и в новогодишната нощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето