„Юнайтед“ има 3 дни да изгони Ван Гаал

„Манчестър Юнайтед“ има три дни, за да уволни Жозе Моуриньо. Според вестниците „Гардиън“ и „Таймс“ Специалния ще даде отговор за бъдещето си на 1 януари, като оферти засега има от „Реал“ и националния тим на Англия. Но мечтата на Моуриньо е да води „Юнайтед“.

Агентът на най-високо котирания треньор в света Жорже Мендеш отказа конкретика на въпроси за следващата работа на Жозе. „Няма да е в Италия, както чета в медиите - каза импресариото. - Но Моуриньо не бърза с избора си, а интерес не липсва. Решението му е ключово за бъдещето и ще се обмисли максимално дълго време.“

Но ако е вярно, че 1 януари е датата Х за португалеца, „Юнайтед“ дотогава трябва да е уволнил Луис ван Гаал. След 4 поредни загуби постът на холандеца бе разклатен преди снощното дерби срещу „Челси“ във Висшата лига. От резултата на този мач също зависеше съдбата на Ван Гаал.

От уважение към колегата и приятел Моуриньо отказа пропуск за ВИП местата на „Олд Трафорд“. А сблъсъкът вероятно е бил между бившия и бъдещия му тим! Жозе не искал да увеличава напрежението върху Ван Гаал.

Същевременно в „Челси“, където временен мениджър е Гуус Хидинк, търсят постоянен наставник. От вчера букмейкърите направиха фаворит за поста от лятото Брендън Роджърс, асистент на Моуриньо в клуба от първия му период, а за последно водил 3 сезона „Ливърпул“.

Резултати във Висшата лига: „Евертън“ - „Стоук“ 3:4, „Кристъл Палас“ - „Суонси“ 0:0, „Норич“ - „Астън Вила“ 2:0, „Уотфорд“ - „Тотнъм“ 1:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят