Питат клубовете да върнат ли „Литекс“

Клубовете от първите три дивизии на родния футбол ще бъдат питани за мнение дали „Литекс“ да бъде опростен и върнат в състава на „А“ група. Отборът от Ловеч бе отстранен заради напускането на терена по време на дербито срещу „Левски“ (прекратено при 0:1) на 12 декември.

Блицанкетата сред клубовете ще е за формиране на мнение и гледна точка, която да бъде ползвана от комисията, създадена от изпълкома на БФС по казуса. На вчерашното си заседание новият орган не състави становище, а отложи това за 4 януари.

Комисията от юристи ще разгледа всички възможности и ще предостави аргументирано мнение на изпълкома, който може да помилва „Литекс“ или да затвърди решението на Дисциплинарната и Апелативните комисии. Чака се това да стане в рамките на седмицата след 4 януари и до старта на подготовката на отборите за пролетта.

Същевременно БФС потвърди очаквания бюджет от над 11 милиона приходи за 2016-а, като над 2 милиона евро ще влязат в касата от тв правата за световните квалификации на националния тим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ