Задържаха руснак, издирван с червена бюлетина от Интерпол, на влизане в страната

На влизане в страната ни е задържан руснак, издирван с червена бюлетина от Интерпол. Издирваният остава в хасковския арест за 40 дни, съобщават от прокуратурата.

На 27 декември по искане на Окръжната прокуратура в Хасково съдът задържа в ареста с временна мярка за 40 дни до приключване на производството по екстрадиция 45-годишния руски гражданин Дмитри Зеленцов. Той е обявен за международно издирване от руските власти чрез Национална заповед за арест, издадена от съд, и с червена бюлетина на Интерпол.

На 23 декември руснакът е бил задържан на ГКПП „Капитан Андреево" при влизане в България.

Според постъпилите документи по делото Дмитри Зеленцов се издирва по повдигнато обвинение като член на организирана престъпна група, извършила присвояване на имущество в размер на 1 800 000 щатски долара, наказуемо с лишаване от свобода до 10 години.

Установено е, че Зеленцов се е укривал от октомври 2014 година.

„В срок до 40 дни в Окръжна прокуратура-Хасково трябва да пристигнат оригиналните документи от руската страна по обвинението, след което ще бъде направено искане в Окръжен съд-Хасково за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" и ще се насрочи същинското дело за екстрадицията", обясниха от прокуратурата

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право