“Левски“ вдига тавана за заплати

„Левски“ е готов да вдигне двойно тавана за заплати, но само ако открие качествен нападател и атакуващ халф на пазара.

През юли председателят на управителния съвет Иво Тонев обяви максимални месечни възнаграждения от 6000 евро. Сега клубът е склонен да предложи и 12 000 на класен офанзивен играч, но избран все още няма.

За зимни трансфери се планират поне 400 000 евро, като сумата може да се повиши до 600 000 в зависимост от ситуацията. „Левски“ възнамерява да компенсира разхода с продажба на Божидар Краев в Англия на кота около 1 млн. евро. Ако сделка не стане сега, то ще се разчита на летен трансфер или печалба от евротурнирите наесен.

Успоредно „Герена“ ще освободи доста средства от месечния бюджет за заплати. Предстои раздяла с трима, които получават тавана - Аймен Белаид, Умар Диаби и Линел Китамбала. С двамата нападатели вече се преговаря за скъсване на договорите, след като бяха привлечени през лятото, а контрактът на защитника изтича. Диаби и Китамбала дори минаха максимума чрез бонуси.

Спортният директор Георги Иванов обяви подкрепа за „Литекс“, който чака отмяна на изваждането от „А“ група. „Ще приемем всяко решение на БФС - каза Гонзо за Дарик радио. - Жалко е, че отбор като „Литекс“ стига до такава ситуация, след като е фактор от 1997 година насам. Независимо че само 4 пъти е бил шампион, винаги се е борил за евротурнирите. Още повече сега, когато ЦСКА и „Локомотив“ (София) ги няма. Още не разбирам защо извадиха отбора от терена. Изказвам мое мнение - аз държа „Литекс“ да остане, но ако се направи компромис за един, трябва да се прави за втори, за трети... Заради тези компромиси сме стигнали дотук.“

Шефът потвърди интерес към български играчи, включително нападател. Вероятно става въпрос и за Александър Колев, който е пред раздяла с „Ботев“.

„Още не сме готови за шампиони, чакаме трима-четирима нови играчи - каза Гонзо. - Ако се удаде възможност, „Левски“ винаги ще се бори за титлата. Нужно е обаче да се казват реалностите."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ