Красимир Янков: Нинова каже кой е оказвал натиск на делегатите

Президентът Радев: България и Грузия трябва да използват стратегическото си положение на двата бряга на Черно море

София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Иран се закани да превиши разрешения лимит на запаси от обогатен уран

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов пред „Труд”: Не очакваме промени в правителството

– Г- н Николов, каква е равносметката за изтичащата година?

– Изградихме Морската гара, Трафик кулата, напреднали сме с изграждането на магазията. Съвсем скоро очакваме министерството на транспорта да обяви поръчката и за новата сграда която ще бъде новият Морски експоцентър. Всички стари индустриални площи тук трябва да получават нова съвременна функция, така че Бургас да стане още по-съвременен морски град. От тази тераска тук (на Автогара Юг – б.а.) ще наблюдаваме как градът ще стигне до самия кей на водата, до морето. Равносметка още не съм си правил, тъй като ще работим до последния работен час и все още не съм имал възможност да остана насаме със себе си и да я направя. Предстоят много разплащания. Искам всички фирми, които са си изпълнили ангажиментите и ние сме приели обектите, да си получат средствата, да приключим документално по-голямата част от проектите. Но равносметката е, че това бе може би най тежката година, откакто съм кмет. С най-много проекти, проблеми, предизвикателства. Малко по-добре от предходни години бе, че тази нямаше тежки природни бедствия и аномалии. С което искам да си пожелая 2016 година съвсем да няма такива бедствия, които да тревожат бургазлии, за да бъдат те още по- усмихнати.

– Падна ви се хубав късмет от баницата – „вдъхновението“, за какво ще го използвате?

– За завършването на старите и стартирането на новите интересни проекти за Бургас през 2016- а, които предстоят. Както казваме в края на всяка една година: увеличаваме скоростта за следващата. Чакат ни много предизвикателства, много работа, решаване на нови задачи и надявам се Господ да ни даде здраве най-вече за да се справим. А за да поглеждаме с повече оптимизъм напред, наистина ще ни е необходима допълнителна доза оптимизъм, защото обществената работа е високоотговорна, а и бургазлии заслужават още повече усилия. Всички проекти са трудни, но изпълнят ли се, аз съм убеден, че с едно стъпало ще се подобри не само качеството на живот, но и самочувствието на жителите че живеят в един прекрасен град.

– Очакват ли се промени в правителството и вие в „резервния отбор“ ли сте?

– Не очакваме промени в правителството. Държавата е в изключително добра кондиция, стабилна. Партиите в управляващата коалиция си препотвърдиха своята подкрепа, така че аз лично като част от ръководството на партия ГЕРБ не виждам никакви притеснения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.