Затвор за двама сводници от Шумен

Двама мъже от Шумен, които изкарвали пари благодарение на уменията на жрица в продължение на 2 г., влизат в затвора. Йордан Й. и приятелят му Румен К. сключили споразумение с прокуратарута, а районният съд в Шумен е одобрил за всеки от тях по 1,3 г. решетки при строг режим. Двамата сводници вече са изтърпяли половината от наказанията си, защото са в ареста от 27 май т.г.

Били арестувани, защото са използвали за развратни действия 22-годишната Т.Я. от септември 2013 г. до задържането им. Сводниците я транспортирали от различни места в Шумен до паркинг на бул."Мадара". Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове и по други канали. Тарифата на дамата не била бомбастична, движела се около 50 лв.

Жрицата разполагала с четири мобилни телефона, които след съдебното споразумение й се връщат. Румен пък, разполагал с пет апарата, които няма да може да ползва зад решетките, но съдът също ги освобождава като доказателство. Отнемат му незаконно притежавана карабина "Маузер" и боеприпаси. Приятелят му рецидивистът Йордан ще си получи две законни пушки и мобилен телефон. Докато беше в ареста той реши да сключи брак с майката на децата си и зад решетките влезе служител на общината.

Бракосъчетанието обаче, не му донесе отпуск, а само добави към белезниците и брачни.

Двамата мъже си поделят деловодните разноски по 174 лв., наказанията им са окончателни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони