Роднини на починал от ракия в Якоруда: Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси нарочно

 Роднините на 30-годишния Салех, един от починалите от натравяне след употреба на домашна ракия в Якоруда, заявиха пред Нова телевизия, че Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с такива работи.

„Брат ми си отиде на 30 години. Здрав, прав, силен мъж. Стана му лошо и отидохме в болница. Леко смущение в сърдечната дейност, но нищо сериозно. Направиха му скенер, всичко беше нормално. Постепенно се влоши и в един момент нещата са станали необратими”, сподели още сестрата на Салех.

Още един мъж е потърсил помощ в благоевградската болница заради ракията-убиец, която отне живота на четирима души в Якоруда. Други четирима са в болница, без опасност за живота.

26-годишен младеж от Якоруда, който също е бил на, купона в събота, е потърсил лекарска помощ, защото е имал същите симптоми като на останалите потърпевши.

Днес ще бъдат погребани част от починалите, на другите все още се прави аутопсия.

Същевременно Тайфи, който е обвинен в това, че е продал опасния алкохол, е отказал да даде показания. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони