На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

71 сътрудници на ДС работят и днес във Външно министерство

На въпроса „Какъв е точният брой на служителите на МВнР към декември 2015 г., които са обявени от Комисията за досиетата, че са били свързани с комунистическата Държавна сигурност?“ – от министерството отговарят, че броят им е 71 (седемдесет и един). Това съобщават от Eurochicago.com след искане за достъп до информация по ЗДОИ. Отговорът е подписан от постоянния секретар на министерството Василий Такев и в него се съдържа следната информация.

И доуточняват: „Една част от тях са дългосрочно командировани на дипломатически и административно-технически длъжности в задграничните представителства на Република България или в международни организации в държавите: Австрия, Босна и Херцаговина, Виетнам, Грузия, Етиопия, Италия, Испания, Китай, Косово, Канада, Ливан, Люксембург, Мексико, Мароко, Македония, Норвегия, Палестина, Русия, Румъния, САЩ, Тунис, Турция, Финландия, Франция, ФРГ, Холандия, Черна Гора, Швейцария и ЮАР. Друга част от тях работят в Централно управление на МВнР, а именно: 27 души, от които генерален директор – 1, директори на дирекции – 8, началник отдели – 5, посланици за специални поръчения – 3 и служители – 10 на трудово и служебно правоотношение.“

На въпроса „Има ли сред тези служители свързани с ДС такива на пенсионна възраст и ако да, колко са те?“ – отговорът е 1 (един).

От следващия отговор разбираме, че броят служители на МВнР, продължаващи да заемат своите длъжности след навършване на пенсионна възраст, също е един, което означава, че именно бившият служител на ДС е този ценен кадър, който не може да бъде пенсиониран.

Следват факсимилета от заповедта за предоставяне на исканата по ЗДОИ информация и от отговора на министерството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.