Борисов: Обходният път на Монтана струва 48 млн. лева, водният цикъл в града е 53 млн. лева

Само с два реализирани обекта – обходният път и водният цикъл, в Монтана са инвестирани над 100 млн. лв., отбеляза премиерът Бойко Борисов при откриването на пътя днес. По думите му, показателно е, че това вече се случва не само в Южна, но и в Северна България, предадоха от правителствената пресслужба. Премиерът посочи, че когато има активност от местната власт, правителството подкрепя проектите, и призова кмета да работи за подобряване на енергийната ефективност на блоковете, за което е заделен втори милиард лева. „От 1 януари започваме и малките сгради“, допълни Борисов.

„Действително преди години, когато бяхме тук на обходния път на Монтана и правехме другата част на пътя, като погледнете нататък истински се радвам, че на Юг има такива отсечки. Това, че вече и на Север се правят, може само да ни радва и да ни кара да се чувстваме горди”, заяви премиерът.

Той благодари на отците за това, че са благословили входния път на Монтана, за да е безопасен и да няма жертви. „Отчетата казват: „Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат”. Някои градове се управляваха лошо, други много добре. Монтана е от тези, които се управляваха добре. Действително работим повече и приходите, които успяхме да съберем са над 2,6 млрд. повече”, посочи премиерът. Той коментира, че за да се направи целият път до Дунав мост плюс автомагистрала „Струма” и цялата автомагистрала „Хемус” са необходими 5 млрд. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини