Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Павлова, Московски и Борисов откриха обходния път на Монтана

С реализацията на проекта приключва Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г., по която за строителство на пътища са инвестирани над 1,8 млрд. лева

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и кметът на община Монтана Златко Живков откриха официално обходния път на Монтана. Участъкът е с дължина от близо 13 км и е на стойност над 46, 5 млн. лв. осигурени от Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

В словото си министър Павлова подчерта, че изключително важния за региона проект се открива в последния ден на действие на оперативната програма. „Имаше огромно забавяне при реализацията на проекта, но в крайна сметка успяхме буквално за една година да приключим строителните дейности по него и днес да го въведем в експлоатация, за което благодаря на АПИ, строителите и всички заинтересовани страни“, заяви Павлова.

Министърът изтъкна, че средствата за пътища по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. в размер на 1,8 млрд. лв. са усвоени на 100% и вече са разплатени. По този начин страната ни няма да загуби нито 1 евро от ресурса за пътища. „Построихме 300 км нови магистрали, обходите на Монтана, Враца, Габрово, Западната дъга, участъкът Кърджали- Подкова – изключително важни пътища и огромна инвестиция от европейската солидарност“, отчете министър Павлова.

Тя добави, че инвестициите в Северозападна България продължават. След ремонта на прохода „Петрохан“, като изключително важен подход за региона, догодина предстои завършването на обхода на Берковица, със средства от държавния бюджет. Министър Павлова информира, че другият приоритетен обект е рехабилитацията на пътя Монтана – Добри дол – Лом, който е включен за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Участъкът е изключително натоварен, но в същото време в лошо състояние. Лиляна Павлова обясни, че първостепенна задача е било изваждането на тежкия трафик от центъра на Монтана, а сега е важно да се обезопаси движението по третокласния път до Добри дол, с цел максимална безопасност при придвижване на всички местни жители и транзитния трафик.

За региона изключително важни ще са и инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж“, добави още министърът. Тя напомни, че по оперативната програма са осигурени 20 млн.лв. за община Монтана, почти 18 млн.лв. за Лом, а над 6 млн. лв. ще получи община Берковица, за мерки за енергийна ефективност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.