Оставиха в ареста баща и син заради отвличане

Апелативният съд във Велико Търново като въззивна инстанция потвърди задържането под стража на баща и син от Червен бряг, разследвани за отвличане. Апелативната инстанция не уважи исканията в жалбите на общинския съветник Анатолий Иванов и на сина му Мирослав за промяна на мярката им за неотклонение в по-лека.

Окръжната прокуратура в Плевен е повдигнала обвинени срещу двата мъже по чл. 142 от НК за отвличане с проявена особена жестокост с причиняване на средна телесна повреда. Злодеянието е извършено на 18 декември тази година.

Те са обвинени в отвличане и жесток побой на 35-годишния Йордан Чеков от Луковит, когото подозирали в кражба.Около 8 часа в злополучния ден Иванови, заедно с още няколко неизвестни засега лица, отвлекли Чеков и го закарали във фирмена база, където го завързали с главата надолу и го били зверски.

След наказателната акция потърпевшият се ожалил и е разпознал похитителите си. Мирослав счупил със стик за голф лявата му ръка и го заплашил с пистолет, че ще го убие, ако каже нещо за случая. Синът на общинския съветник притискал жертвата да оттегли показанията си и му е предлагал подкуп. Йордан Чеков в момента се възстановява под полицейска охрана, която поискал от прокуратурата.

Магистратите оставиха двамата извършители в ареста, защото сметнаха, че общинският съветник може да накара свидетели да променят показанията си.

бвиняемите не пожелали да присъстват на разглеждането на жалбите им срещу постоянния арест.Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони