Полша ни достави два свои двигателя на МиГ-29, наши два заминават на ремонт утре

В изпълнение на Споразумението между правителството на Република Полша и правителството на Република България относно осигуряване на логистична подкрепа на самолети МиГ-29 днес, 29 декември, в авиобаза „Граф Игнатиево“ бяха доставени два двигателя за самолети МиГ-29, собственост на Военновъздушните сили на Полша, съобщиха от военното ведомство.

Монтажът на двигателите за българските МиГ-29 ще бъде извършен от специалисти от авиобазата. Срокът за ползване на двата двигателя от полските ВВС е 24 месеца или 200 летателни часа (което условие от двете настъпи първо).

На 30 декември с полет на самолет С-130 „Херкулес“ на полските ВВС ще бъдат транспортирани първите два двигателя, собственост на българските ВВС, които, в изпълнение на междуправителственото споразумение, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Съгласно споразумението между правителствата на България и Полша, полската страна ще ремонтира 6 двигателя за МиГ-29, собственост на българските ВВС, като общата стойност на споразумението е 6 138 000 Евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини