Кражбата на Витоша без отражение върху спорта

Дръзката кражба на кабели и оборудване от оръдията за ски на Витоша няма да се отрази върху планираните спортни прояви. Това съобщи Радослав Пеев, началник-сектор „Ски писти“ в дружеството „Витоша ски“, което стопанисва ски зоната в планината. В неделя през нощта бяха откраднати части и много кабели за машините, които произвеждат изкуствен сняг и от години се поставят около пътеката за Меча поляна и обслужват писта „Витошко лале 1“.


„Получихме разбиране от партньорите ни от чужбина, които в съкратени срокове въпреки празниците ще ни доставят необходимото оборудване - каза Пеев. - Така до два-три дни отново ще сме напълно готови да посрещнем застудяването със снежни писти. Хората, с които говорихме, недоумяват как е възможна подобна кражба, която повече прилича на саботаж. Да се крадат кабели под високо напрежение в планината ни се случва за първи път.“


Няма да бъде нарушен графикът на планираните спортни прояви на Витоша, както и дейностите по програмата „Научи се да караш ски“. В проекта на БФ ски и спортното министерство се предвижда тази зима около 2000 деца от столицата да направят на Витоша първите си стъпки в белия спорт.


На 17 януари, когато е Световният ден на снега, на Витоша ще има зимен фест. Спортният празник е част от „София 2018 - Европейска столица на спорта“. Ще има състезания по паралелен слалом, ски бягане и ски алпинизъм, конкурси за снежни фигури и карнавални костюми и много игри със зрителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт