Обвиненият за убийството на зърнения бос от Добролево ще бъде задържан под стража

Мариан Д., обвинен за убийство на бизнесмена Кунчо Кунчев от село врачанското село Добролево, ще бъде задържан под стража, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в София.

Тялото на местния зърнопроизводител бе открито в локва кръв в дома му от негови роднини, обезпокоени от липсата на връзка с него. Жестокото убийство станало в нощта на 21.12.2015 г., като първоначалната версия е, че е с цел грабеж, тъй като пострадалия е разполагал с крупни парични суми.

Патоанатомите откриват близо 30 прободни рани по тялото на жертвата, нанесени от ловджийски и кухненски нож, единият от който е намерен закопан в двора на убития. По предварителни данни, бизнесменът се е опитал да извади законно притежаваният от него пистолет, но е бил ударен по ръката, с което му е нанесено повърхностно нараняване. Извършителят изхвърля дрехите, изцапани с кръв, на бунище, скрива пушката в комина на жилището си, а пистолета в двора, където под каменна плоча са намерени и 300 лв. Установено е, че за да прикрие следите си, извършителят сложил чорапи върху обувките си.

Задържаният за убийството е криминално проявения и осъждан Мариан Д. (роден 1980 г.). Жената, с която живее на семейни начала, по време на разпит пред съдия, споделила, че в нощта на убийството той й признал, че е „направил беля, убил човек“.

В хода на разследването е установена идентичност на кръвната група на убития със следи от кръв по обувките на извършителя и по ножа, с които е извършено убийството. Назначени са дактилоскопна, химическа и биологична експертиза в НИКК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право