Заплашвали с вендета 18-годишния Антон, който уби Никола

 Заплашвали с вендета 18-годишния Антон след смъртта на 24-годишният Никола Мавродиев. Смолянският окръжен съд наложи във вторник най-тежката мярка „задържане под стража” на Антон, който уби с нож Никола.

18-годишното момче изрази съжаление за станалото. Адвокатът му Стойчо Братанов също поиска Антон да остане в ареста, тъй като напрежението в града е голямо, а приятели на убитото момче заплашват с вендета.

"Общественото мнение в града е крайно отрицателно и негативно настроено срещу него. Не е изключено да се стигне до нещо по-сериозно и моето желание е да се предотврати подобно нещо. Имало е заплахи за неговия живот и здраве", каза защитата му.

Според съда, има опасност Антон да се укрие. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

"Момчето отново препотвърди своето съжаление и искрени съболезнования към близките на загиналото момче и случилото се в онзи момент", каза още адвокат Братанов. Антон изцяло и подробно разказал какво се е случило в онази вечер. Според защитата на Антон и първоначалните данни първи нападение е започнал Никола Мавродиев.

На мярката беше майката на Антон Лариса, която ридаеше, че синът й е спокоен и добър, отгледан с любов и възпитан. "Това е нелепа случайност, всичко е станало нелепо по детски поради алкохол. Искам да изпратя съболезнования на родителите, това е нещастен случай", редеше в съдебните кулоари майката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право