Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Топлофикация плаши със съдия изпълнител заради 20 стотинки за фактури, че клиентът не дължи нищо

Клиент на „Топлофикация- София ЕАД” е заплашван със съдия изпълнител, защото трябва да плаща на дружеството по 20 стотинки за фактурите, с които го известяват, че не им дължи нищо. Мъжът не ползва парно от години. Димитър Ценов се е отказал от услугите на Топлофикация преди пет години, съобщи bTV.

Той разказва, че в момента не ползва нито една тяхна услуга – нито топла вода, нито парно. „Но те продължават да ми пращат всеки месец фактури, в които дават информация, че аз нищо не дължа”, разказва мъжът. По думите му за дружеството изисква от него да си заплати за фактурите, които получава всеки месец.

Подавал е жалби, писал е писма и до омбудсмана. „Те ме задължават да им бъда абонат, отделно че за някакви 3 лева за една година, които им дължа, те ми пращат заплашително писмо“, споделя Ценов.

Заплашили го със съдия-изпълнител.

„Ние тази услуга я плащаме всеки месец на фирмите за дялово разпределение, ако абонатната станция не ползва никакви услуги, не се начислява такса партида.“ „Той не иска да плаща такса партида, иска изцяло да се откаже, какво да направи? Нищо не може да направи“, коментира Диана Стоянова от „Топлофикация-Бургас ЕАД”.

По думите на Ценов той е станал жертва на „държавен рекет“ – „задължават ни да бъдем абонати без да искам и без да им ползваме услугите“, смята той. Мъжът се примирил и платил, а от дружеството му издали няколко метра касови бележки.

Според него само хартията, която е използвана за касовите бележки, вероятно струва 10 пъти повече от дължимите му суми, в размер от 20 стотинки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.