Топлофикация плаши със съдия изпълнител заради 20 стотинки за фактури, че клиентът не дължи нищо

Клиент на „Топлофикация- София ЕАД” е заплашван със съдия изпълнител, защото трябва да плаща на дружеството по 20 стотинки за фактурите, с които го известяват, че не им дължи нищо. Мъжът не ползва парно от години. Димитър Ценов се е отказал от услугите на Топлофикация преди пет години, съобщи bTV.

Той разказва, че в момента не ползва нито една тяхна услуга – нито топла вода, нито парно. „Но те продължават да ми пращат всеки месец фактури, в които дават информация, че аз нищо не дължа”, разказва мъжът. По думите му за дружеството изисква от него да си заплати за фактурите, които получава всеки месец.

Подавал е жалби, писал е писма и до омбудсмана. „Те ме задължават да им бъда абонат, отделно че за някакви 3 лева за една година, които им дължа, те ми пращат заплашително писмо", споделя Ценов.

Заплашили го със съдия-изпълнител.

„Ние тази услуга я плащаме всеки месец на фирмите за дялово разпределение, ако абонатната станция не ползва никакви услуги, не се начислява такса партида." „Той не иска да плаща такса партида, иска изцяло да се откаже, какво да направи? Нищо не може да направи", коментира Диана Стоянова от „Топлофикация-Бургас ЕАД”.

По думите на Ценов той е станал жертва на "държавен рекет" - "задължават ни да бъдем абонати без да искам и без да им ползваме услугите", смята той. Мъжът се примирил и платил, а от дружеството му издали няколко метра касови бележки.

Според него само хартията, която е използвана за касовите бележки, вероятно струва 10 пъти повече от дължимите му суми, в размер от 20 стотинки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини