Проверяват стадо овце, замърсявало международен път

Агенцията по контрол на храните в Кюстендил ще провери стадото на инж. Николай Джонев /47 г./, доскорошен инспектор от РИОСВ, в кюстендилското с.Горановци, за което имало сигнал, че замърсява международния път за ГКПП-Олтоманци и към Сърбия, сподели фермерът вчера.

Екипът на агенцията ще огледа оборите в сряда.

Оплакването подал наместникът на селото Румен Алексов. Задължително за всяка овца, а стадото е от 105 глави, трябва да има по минимум 1 кв. метър покрита площ - такова е евроизискването.

Допреди година инж.Джонев гледаше към 100 овце в гаража си близкото с. Копиловци. Местните правиха протестна подписка, че животните умирисват и замърсяват непоносимо селото. Намеси се областната управа и областната агенция по контрол на храните. Джонев беше принуден да се премести в наследствения имот на дядо си в Горановци. Като увеличил стадото си.

"Репресиран съм, но няма да се предам и няма да се откажа. Обичам овцете и ще си ги гледам. Заради тях се отказах от работата си в РИОСВ. Уволниха ме, но съдът ме върна. Работих 3 дни и си тръгнах доброволно, по взаимно съгласие. Сега от дирекцията имат да ми плащат 6 заплати", разказва запаленият чобанин с диплом за инженер-агроном и дългогодишен стаж като екоинспектор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони