На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Проверяват стадо овце, замърсявало международен път

Агенцията по контрол на храните в Кюстендил ще провери стадото на инж. Николай Джонев /47 г./, доскорошен инспектор от РИОСВ, в кюстендилското с.Горановци, за което имало сигнал, че замърсява международния път за ГКПП-Олтоманци и към Сърбия, сподели фермерът вчера.

Екипът на агенцията ще огледа оборите в сряда.

Оплакването подал наместникът на селото Румен Алексов. Задължително за всяка овца, а стадото е от 105 глави, трябва да има по минимум 1 кв. метър покрита площ – такова е евроизискването.

Допреди година инж.Джонев гледаше към 100 овце в гаража си близкото с. Копиловци. Местните правиха протестна подписка, че животните умирисват и замърсяват непоносимо селото. Намеси се областната управа и областната агенция по контрол на храните. Джонев беше принуден да се премести в наследствения имот на дядо си в Горановци. Като увеличил стадото си.

„Репресиран съм, но няма да се предам и няма да се откажа. Обичам овцете и ще си ги гледам. Заради тях се отказах от работата си в РИОСВ. Уволниха ме, но съдът ме върна. Работих 3 дни и си тръгнах доброволно, по взаимно съгласие. Сега от дирекцията имат да ми плащат 6 заплати“, разказва запаленият чобанин с диплом за инженер-агроном и дългогодишен стаж като екоинспектор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.