Застудяването продължава, в планинските райони - слаб сняг

През нощта и утре до обяд ще е облачно и на места, главно в планинските райони, в западната половина на страната ще превали слаб сняг. През деня от североизток облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево.

С до умерен, в Източна България и силен северен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите чувствително ще се понижат и минималните ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните ще достигнат минус 2°- плюс 3°.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Над Черноморието облачността от север ще се разкъса и до обяд ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде силен от север и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 0° и 3°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по южното крайбрежие до 4.

Температурата на морската вода е 9°-11°.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от слаб сняг. След обяд облачността над Източна България ще се разкъса. Ще духа силен, по билата до бурен север-североизточен вятър. Температурите рязко ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 11°.

През последния ден от тази година застудяването ще продължи. Ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът в Западна България ще отслабне, а в Източна ще е все още умерен от север.

Температурите ще се понижат още и минималните ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните между минус 7° и минус 2°.

В новогодишната нощ ще е студено, с разкъсана облачност, в източните райони - ветровито. През първия ден от Новата година ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.

В събота ще започне увеличение на облачността, все още без валежи. Дневните температури ще се повишат още малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето