Камерите на КАТ засекли по Коледа автотерористи, каращи по "Цариградско шосе" със 180 км/ч

Серия от рекордни нарушения на скоростта заснеха камерите на КАТ по Коледните празници. Шофьорите масово превръщат опразнените булеварди в състезателни писти, съобщи bTV.

Близо 180 километра в час на влизане в града и шофиране с 260 км/ч на магистрала Тракия - това са само два от скоростните рекорди през последнте дни. Първият е заснет на входа на София от камерите на КАТ. С убийствената скорост на аутобана се е похвалил нарушител в социалните мрежи.

Статистиката на пътната полиция сочи, че именно през празничните дни пътищата у нас се превръщат в състезателни писти.

Навръх Коледа камерите на КАТ засичат шофьор, който е настъпил газта и кара със 177 километра в час. Ден по-късно, отново на "Цариградско шосе" е засечен и друг нарушител - този път радарът отчита 176 километра - два пъти над допустимото.

Радарите по Коледа за засекли стотици нарушения по пътищата в цялата страна, твърдят от КАТ. За най-драстичните нарушения се отнемат книжки, а глобите надхвърлят 1000 лева.

Всички хванати нарушители ще си получат „честитките” от КАТ веднага след нова година.

Превишената скорост е причина и за верижната катастрофа в София, при която се сблъскаха четири коли на столичен булевард. Дамата зад волана не успяла да спре навреме и помела чакащите преди нея автомобили.

Десетки са шофьорите, хванати зад волана пияни. Само в София дрегерът е отчел над 0.5 промила на 25 шофьори. Рекордът обаче е в Плевен, където на Бъдни вечер полицията е заловила шофьор с 4.69 промила алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини