Още един депутат тръгва с Местан

Мариана Георгиева обяви решението си в право на отговор

Бившата министърка на спорта в кабинета “Орешарски” Мариана Георгиева е четвъртият депутат от групата на ДПС, който ще последва изключения бивш председател на партията Лютви Местан. Решението й се разбра от право на отговор по повод публикация на в. “24 часа”, според която Георгиева и избраникът Венцислав Каймаканов са решили да останат в ДПС. Каймакамов засега не е реагирал.

“Ще следвам г-н Лютви Местан, защото е последният човек, който може да бъде обвиняван в антисветско поведение. Каквото и да направи, то ще е в името на онова, което превърна в емблема на своето политическо поведение - евроатлантическото развитие на България”, пише Георгиева.

По думите й по отношение на Местан “няма нищо по-нелепо от това да бъде обявяван за национален предател, за ислямист и прочие характеристики, които не се покриват с безспорния му профил на убеден либерал-демократ, доказван неизменно цели две политически десетилетия в България”.

Местан бе изключен от ДПС навръх Бъдни вечер и рождения си ден. Самият той не присъства на сбирката на партията. С него си тръгват още депутатите от ДПС Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али. ДПС напуска и учредителят на партията, неин лидер в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер.

Според източници на “Труд” не е изключено да има още напуснали депутати, макар към момента да няма такива индикации. Смени се очакват и по върха на някои партийни организации. В началото на мандата през 2014 г. ДПС имаха 38 депутати, заради двама изключени станаха 36, а в началото на 2016 г. ще бъдат 31 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика