Ловец на крадци стана полицай на годината

Приз получи и неподкупен катаджия от Кубрат

Бургаските ченгета отличени за хайки срещу пласьори и каналджии

Младши инспектор, заловил с голи ръце крадци на местопрестъплението, бе обявен за полицай на 2015 г. Това стана вчера на церемония в НДК, организирана за 22-ри път от фондация „Доверие и закрила”.

Емануил Манолов от Първо пловдивско РПУ бе награден за два случая на съобразителност и храброст, като при единия от тях не е бил на работа. На 25 юли т.г. той гостувал на родителите си в Асеновград, когато към 0,40 ч през нощта чули, че при съседите са влезли крадци. Въпреки риска апашите да са въоръжени Манолов и баща му ги заловили и малко по-късно се оказало, че обирджиите са от банда, шетала из Пловдивска област. При втория случай на 21 септември Манолов и партньорът му Сергей Бочуков били на смяна като патрул в Пловдив, когато заловили 45-годишен крадец рецидивист, нахлул в чуждо жилище. „Изненадан съм, че ми дадоха наградата”, призна Манолов. Той каза още, че от дете мечтаел да стане полицай и работи тази професия със сърце.

Приз получи и катаджията от Кубрат Николай Николов, прочул се като неподкупен. В последните три години 10 шофьори, предложили различни суми за рушвет на Николов, са били пратени на съд по бързата процедура.

Колективната награда за 2015 г. получи областната дирекция на МВР в Бургас заради високи резултати - образувани 290 дела за наркотици, разкрити 3 лаборатории за синтетична дрога и 4 оранжерии за марихуана, заловени 1018 нелегални мигранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини