След живот препълнен с творчество, секс и твърд алкохол: Легендарният Леми напусна голямото шоу на 70 години

Грандиозният производител на тежка музика и консуматор на уиски, твърди наркотици и изящни женски тела Леми Килмистър остави света по-празно и скучно място след смъртта си на 28 декември - четири дни след 70-ия си рожден ден и 2 дни след като му откриват изключително агресивен рак.

Килмистър беше една от онези медицински аномалии - до последно той обикаляше планетата по турнета с бандата, която създаде - великите “Моторхед” - въпреки турбулентния си маниашки лайфстал, включващ индустриални количества алкохол, наркотици и безразборен секс. Мистър Килмистър беше една от най-големите икони на хевиметъла и хард рока - с внушителен, лесно разпознаваем външен вид и глас, преработен да звучи като инфернален вой за бой с океан от уиски. В продължение на поне три десетилетия Леми е изпивал по една бутилка “Джак Даниелс” всеки ден. В последно време той бе сменил огнената вода с водка в търсене на по-здравословен начин на живот.

Леми беше вокал, басист и единствен постоянен член на “Моторхед”, прославила се като най-шумната банда света. С новината за смъртта му на официалната страница на групата излезе следното съобщение, подписано от останалите членове на групата: “Пуснете си музиката на Леми СИЛНО. Пийнете едно. Разкажете си някоя история. Отпразнувайте ЖИВОТА на този прекрасен човек, който така буйно го празнуваше сам.” Наздраве и от нас за големия Леми!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица