Шефът на "Пътна полиция": Основният трафик ще е на 3 януари

„Основният трафик ще е на 3 януари. Тогава очакваме над 200 000 автомобила да се насочат към София”. Това каза пред "Нова телевизия" началникът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски.

„Дадени са указания в дните на голямото придвижване дейността на пътните полицаи да бъде насочена към подпомагане и регулиране на движението и не толкова към контрол. Това обаче не означава, че ако има агресивни водачи и такива, които явно показват неуважение към правилата за движение, няма да бъде взето отношение спрямо тях”, каза още той.

„При проверки в периода от 21 до 27 декември са хванати над 290 души, качили се в автомобила след употреба на алкохол. От тях 144 души са имали над 1.2 промила алкохол в кръвта”, съобщи комисар Бойко Рановски и уточни: „През последните 6 месеца всяка седмица залавяме между 200 и 300 души, които са седнали зад волана след като са употребили алкохол”.

„Всяка седмица хващаме и над 300 души, шофиращи или без шофьорска книжка или с отнето свидетелство за управление”, съобщи още комисар Рановски и добави: „Затова предложихме в такива случаи да се прекратява регистрацията на автомобила. Това е свързано със сваляне на регистрационните табели. Това наше предложение мина на първо четене в комисиите в Народното събрание”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини