Избран кметски наместник с обява се отказа от поста

Избран кметски наместник на село Пепелина с обява в Бюрото по труда се отказа от поста, съобщиха от общинската управа в град Две могили.

Михаил Михов се оттеглил, въпреки че събрал 35 точки след интервюто. Мястото му ще заеме класираният на второ място Георги Корчев с 32 точки. Габриела Маджарова - Димова пък ще стане кметски наместник на съседното село Широково, класирана първа с 22 точки.

От общо 38 кандидати документи за овакантените места са подали по 15 души, а 8 са рискували и за двете позиции. От тях до конкурса чрез събеседване комисията е допуснала 8 одобрени кандидати за Пепелина, 5 - за Широково, и 1 - за двете села. Предимство са имали знаещите английски език заради амбицията на община Две могили да развива туризма в района и да увеличава приходите в местния бюджет.

Пепелина е най-малкото село в Русенско и наброява 10-12 души, които през пролетта и лятото набъбват с виладжиите до стотина човека. В Широково пък постоянно живеят 80 души.

Пещерата "Орлова чука" е на 2 км през скалите или на 5 км по обиколния маршрут край река Черни Лом. Селото може да стане част от туристически маршрут в Русенското Поломие. Има и проект за екопътеки с дървени нарове и стъпала до многобройните пещери в скалите по пътя между Пепелина и Широково с биваци на открито.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини