Росен Плевнелиев за завода на „Фолксваген“: Докато няма подписан договор с една от двете държави, всяка една от тях е алтернатива

Как Роналдо доведе Де Лихт в „Ювентус“

Откриха две нови огнища на чума по свинете у нас

Мино Райола за Де Лихт: По манталитет е над Павел Недвед

Петя Аврамова: АПИ е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие

Украинец, работил за Майкрософт, открадна 10 млн. долара в криптовалута

Премиерът Борисов обсъди план за ускорено развитие на автомобилната индустрия с представители на Аутомотив Клъстер България

„Технополис” започва изграждането на нов търговски център в Благоевград Наематели в него ще бъдат магазини за дамскa и мъжка мода, както и за стоки за дома

Обраха холандец в Шумен

Вижте кой е хакерът, пробил системите на НАП

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 17 юли 2019 г.

Апелативният спецсъд остави в ареста 11 души, задържани заради нелегална фабрика за цигари в Пловдивско

Светът отбелязва 50 години от старта на мисия „Аполо 11“ (ВИДЕО + СНИМКИ)

Задържаният за кибератака срещу НАП остава в ареста за 72 часа

Иззеха 11 пушки и пистолети от бракониери

Подновиха проект срещу наводнения в Русе

Коритото на река Русенски Лом ще се укрепи и разшири след възобновения проект за 20 млн. евро с гарантиран заем от държавата, съобщиха от общинската управа в Русе. Строителството в урбанизираната територия ще създаде условия за бизнес и туризъм в района.

Местният парламент вече прие изработения проект за подробен устройствен план /ПУП/ на 29 поземлени имота по поречието от жп моста над реката до устието й при Дунава. Те попадат в западната промишлена зона на града. Процедурата е част от изискванията по инвестиционния проект със заповед на регионалния министър Лиляна Павлова. Работата досега се проваля заради държавническа мудност и некачествена работа.

За изграждането на защитни съоръжения преди 6 г. е отпуснат кредит от германската банка „Кредитанщалт фюр Видерауфбау“ – Франкфурт на Майн (KfW) по подписаното споразумение с България. Заемът е за 20 г. при 3,8% лихва.

Предвидените 890 371 лв. за идеен проект са по ОП „Техническа инфраструктура“, но неколкократно преработеното издание е отхвърлено. За кредитния консултант бетонно корито на реката е екологично опасно и нарушава европейската директива за опазване на околната среда. Възложителят поставя допълнителни изисквания да се обособи самостоятелен имот с ПУП.

Общата стойност на заема е 34,373 млн.евро, а 9 млн.евро се осигуряват от държавния бюджет. С парите трябва да се изградят предпазни съоръжения при наводнения и по крайбрежието на Силистра, да се укрепят свлачищата на нос Лахана край Поморие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.