Борисов: Рискът да загубим 220 млн. лева стоя през цялото време (Снимки)

"През изминалата година положихме огромни усилия за осъществяването на много проекти във всички сфери. На Северната скоростна тангента, която открихме днес с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, се работеше денонощно.

Благодаря на всички, които ме чуха и спомогнаха един провален при предишното правителство проект, днес да бъде факт. Рискът да загубим 220 милиона лева стоя през цялото време. Този проект е изключително важен не само за София, но и за страната, тъй като в обекта се пресичат автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, пътищата Калотина - София, София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа. Общата стойност по изграждането е осигурена по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. със съфинансиране от националния бюджет.

Днес беше пусната за движение и напълно завършената първа част от Западна дъга на околовръстния път в София, чиято обща дължина е 3 км. и включва два пътни възела - при бул. „Царица Йоана" и бул. „Сливница" и два моста." Това написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини