Велизар Енчев за определението „северномакедонци“: Те имат комплекси по отношение на своята измислена нация и история, която е на 90% присвоена от българската

Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

Манолова: Непочтено е да се спекулира с драмата в Якоруда

„Искам да поднеса най-искрените си съболезнования на семействата и близките на починалите хора в Якоруда. Не мога да приема и по човешки не разбирам, как в този толкова труден за тях момент, продължават опитите един откровено криминален случай, отнел 5 човешки живота, да се употребява за лобистки интереси.

Непочтено е да се спекулира с тази драма. Призовавам за нулева толерантност на държавата към нелегалните производители на спиртни напитки. Сега МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата докрай. Абсолютно недопустимо е да се прави какъвто и да е паралел между трагедията в Якоруда и специализираните малки обекти за дестилиране, които аз защитих. Те подлежат на двойна регистрация – в НАП и Агенция „Митници“ и се контролират от държавата, за разлика от нелегалните спиртоварни, които не подлежат на никакъв контрол.

Категоричната ми позиция на омбудсман е, че без значение дали става дума за голям производител или за малки обекти за дестилиране, трябва да им бъде оказван 100 % контрол.

Промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които атакувах пред КС не само, че не подобряват този контрол, но ще предизвикат масови фалити на производителите на ракия за собствена употреба и ще поощрят нелегалното производство на опасен алкохол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.