Кметът на Смолян зареди хладилник за бедни за Нова година

Кметът на Смолян Николай Мелемов зареди хладилника за бедни в града за хората, които нямат с какво да посрещнат Нова година.

Хладилникът бе поставен на 24 ноември т.г. на ларгото в Смолян по инициативата "Ако си далЕ" Уличните хладилници, от които хората в нужда могат да вземат безплатно храна, вече са 28, казва Стефан Чолаков, подел инициативата в страната.

Хладилникът беше дарен от "Либхер България" и поставен на главната улица до 1-во СОУ "Св.св.Кирил и Методий". Инициаторите не поискали разрешение от общината да го сложат, но нямаха никакви проблеми с администрацията, казаха от района.

"Смешно е да искаш разрешение за нещо благородно, това е смисъла да не е чиновнически направено, а от сърце, благородно, доброволно.Тази иницатива е типично в духа на християнските ценности. Точно на празниците има хора, които няма с какво да посрещнат новата година", каза Мелемов. Хладилникът ще остане дълго, тъй като към него имало голям интерес, както от дарители, така и от бедни. Мелемов го зареди с олио, ориз, сирене, кашкавал, лютеница. Това да продукти от първа необходимост, не са луксове, каза кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони