След снега в София - 80 катастрофи

Няма засилен трафик в столицата, но броят на произшествията се е увеличил. „Гражданите карат невнимателно, не преценяват пътната обстановка след падналия сняг. Взривиха ни дежурната от сигнали за леки пътнотранспортни произшествия. Хората не взимат предвид, че пътят е хлъзгав, вали и карат по-бързо, което на места доведе до верижни катастрофи”. Това коментира пред „Фокус” комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР.

„Екипите ни не могат да смогнат да обработват пътнотранспортните произшествия в последните три-четири часа”, добави Тенев. По думите му, вчера е имало около 30 леки пътнотранспортни произшествия.

„Днес заваля снегът, хората продължават да карат с по-висока скорост и катастрофите се увеличиха тройно. Вече са около 80”, отбеляза още комисар Тенчо Тенев.

Той призова водачите на леки автомобили да карат по-внимателно, да се съобразяват и да слагат своите предпазни колани, да бъдат внимателни, тъй като е възможно вследствие на понижаването на температурите да се образуват заледени участъци. „Водачите да държат автомобилите под контрол, защото 99 % от пътните произшествия са заради отвличане на вниманието”, подчерта Тенчо Тенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини