Наръчник за президентски новогодишни поздравителни слова

Наздраве, скъпи съотечественици!

Отговорността в милото ни Отечество винаги е лична и винаги - съпроводена с малко кютек. Особено що се однася до президент на ЕТ

Най-популярната и разпространена напоследък професия у нас е тая на президента. Имаме си един президент на републиката, стотици президенти на холдинги, хиляди - президенти на всевъзможни спортни клубове и федерации, десетки хиляди - президенти на фирми, стотици хиляди - ЕТ президенти.

Президент на Едноличен търговец - президент на самия себе си - какво повече може да желае човек от тоя живот? Да налагаш вето на собствените си идеи, да разпореждаш сам на себе си и да си правиш еднолично напук, като сам не си изпълняваш разпоредбите, да зависиш само от собствените си еднолични решения (като се изключат тия на банката кредитор и на мутричките, които наобикалят суверенната ти територия - клек-мага, в който се помещава президентството) - може ли да се мечтае за нещо по-добро!

Разпространено е погрешното мнение, че президентството е лесна работа. Като е толкова лесна, що не се пробвате да напишете едно новогодишно обръщение, да видите как свитки ще ви излязат! Какво е един президент без новогодишната си реч - единствения път, в който поданиците и подчинените ще го слушат внимателно и ще прекъсват словото само с поръчка на още една бърза ракия, че след пет минути трябва да се гърми шампанското?

Ето защо днес, в последния ден от годината и в последния момент за скалъпване на приветствени слова, ще предложа на просветеното едномилионно президентско войнство малък сборник от препоръчителни новогодишни речи.

ЕДНОЛИЧНО ПРИВЕТСТВИЕ НА ЕДНОЛИЧЕН ТЪРГОВЕЦ

Скъпи еднолични съотечественико,

Изпращаш още една трудна година.

Година, пълна с епизодични данъчни проверки, ежемесечни - от Мишо Тухлата, ревизии от Чочо Тарантутляка, глоби от Ицо Тиквата и такса “Мир и дружба” за приятелите му - Говедото и Чорапа.

Ако гледаме позитивно, няма как да не отчетем, че през тази година, както и през миналите, се изпълни поне една от отколешните мечти на строителите на съвременна България - всеки за всичко пред всеки да отговаря! Особено пред тоя, който може да те ошамари. Отговорността в милото ни Отечество винаги е лична и винаги - съпроводена с малко кютек. Поне що се отнася до едноличните президенти.

Затова, скъпи еднолични съотечественико, нека си дадем сметка къде си сбъркал и какво ще трябва да плащаш през следващата година, за да доживеете здрави, щастливи и проспериращи ти, твоите близки и роднини, до следващата Нова година!

Нека новата година бъде спорна, урожайна, млекодайна, всякакдайна - за да има за теб, близките, скъпите роднини и още по-скъпите проверяващи!

Хак ти е и да ти е честита!

Дай сега петдесетачка за речта, за да не ти се стъжни животецът.

ПРИВЕТСТВИЕ НА ПРЕЗИДЕНТ НА ХОЛДИНГ

Скъпи съхолдингчани,

Изпращаме една трудна, но успешна година за нашия холдинг.

Година, пълна с валутни трусове, борсови сривове, но и пикове, на продажби и покупки на дялове, на прокурори и съдебни състави, на независими депутати и зависими парламентарни групи.

Трябва да си дадем сметка къде сме бъркали, какво и кого още трябва да купим през новата година, за да постигнем възжелания просперитет на холдинга и възхода на целокупното Отечество като негова неделима и незаобиколима част, изпълнявайки завета на Апостола - да почистим и изсветлим Бизнеса и Републиката, за да станат най-после чисти и святи.

Нашият холдинг доказа, че е способен на спонсориране на многобройни спонтанни актове на гражданска доблест, на всякакви жертви и покупки в името на единението, което прави силата, бленувания идеал на строителите на нашия холдинг и на съвременна България, загинали геройски в борбата за първоначално натрупване и елиминиране на свидетели. Нека не позволим на никого да ни отклони от предначертания от тях път!

Да ни е честита Новата година!

Ти там, я се върни - къде понесе флашката? Охрана!

ПРИВЕТСТВИЕ КЪМ СКЪПИТЕ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ

И МАЙКИТЕ ИМ

Скъпи съотечественици,

Изпращаме още една година, в която майката ви се разката.

Майките са затова, съотечественици, за да се разкатават. Който си няма майка - да си намери, за да бъде разкатана. В момента се предлагат няколко вида - сурогатни, приемни, дори - самотни.

Да си пожелаем през следващата година парното да поевтинее през юни, за да поскъпне чак през октомври, в цигарените кутии да липсват не по една, а по десет цигари, за да се запази цената на кутията, защото в този век на просветена неграмотност се разчита, че сънародниците тъпо гледат в опаковката, а не в съдържанието, от учебниците да отпадне изучаването и на азбуката, защото от какъв зор се налага да четеш, след като и с четене, и без четене си е таковало майката, гледайте телевизия - там букви няма, всичко си е казано с думи прости на повече от майчин - на матерен език.

Скъпи майки на съотечественици,

Изпращаме още една година, в която успяхме да изразим и многократно докажем огромната си любов към вас.

Мисля, че за тази година ви е достатъчно. Каквото можахме - направихме ви. Пък догодина - нова година, нов късмет.

Да ви е честит!

Естествено, не бива да се забравя и най-важното и отговорно универсално приветствие, гарантиращо гражданския мир и опазването на нощната, както и сутрешната тишина –

ПРИВЕТСТВИЕ КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКА СЪПРУГА

Скъпа съ-отечественичко, мила съ-народничко, драга съ-съпруго, жено!

С настоящото цвете, а може би - маруля, по всяка вероятност очевидно - кервиз, в широк смисъл - зеленина, рядко срещана у нас по това време на годината, искам да те поздравя с настъпилата преди час, може би - два, а може би - вчера, Нова година.

С Пешо, Спас, Кольо и други президенти изпратихме както еднолично, така и в екип една трудна година, година на глобално затопляне и локални застудявания, година на поставени въпроси и смънкани отговори. Сега иде ред на отговорните решения.

Нека върнем евроатлантическите ценности в нашето семейство, къде ми скри биричката, и да отворим нова страница в неговото развитие! През новата година да търсим и намираме точките на съгласие помежду си, без да се доверяваме на фризьорката отсреща. Да надградим семейното щастие с още една биричка, скъпа съ-отечественичко, мила съ-народничко, драга съ-съпруго, защото истинските патриоти трябва да се подкрепят и насърчават, за да произвеждат повече демокрация, както и по възможност - и брутен национален продукт.

И така, с посветеност и постоянство, стъпка по стъпка, да изтъркаляме и тая година!

Дай сега биричката, че ми изгоря джигера!

Да ни е честит!

Препоръчително е да си изрежете и запазите страничката с тези препоръчителни речи, за да може да посрещнете предизвикателствата в деня след президентските избори, застрашително задаващи се през новата година, да са ни честити!

Наздраве, скъпи съ-президенти!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи