Петев призна опити за натиск за състава

Ивайло Петев призна за опити да му бъде оказвано влияние при определянето на състава на националния тим. Селекционерът разкри за „Гонг“, че хора от футбола са му звънели по телефона „през втори и трети човек“, за да му казват кой трябва да бъде викан. Но категорично отсече да се е поддал на натиск.

„Няма да напускам националния - каза още Петев в интервюто. - Имам подкрепата на Борислав Михайлов. На някои членове на изпълкома - също, макар и не с всички да е така. Но в България това е нормално и го приемам.“

Селекционерът разкри, че иска контрола за тима и през февруари догодина, а не само през март, когато има официални дати за проверки на ФИФА. И подчерта, че за целта се нуждае от разбиране от клубовете, които да пуснат играчите си.
Същевременно букмейкърите на практика отписаха в прогнозите си България за класиране на световното първенство. Не е неочаквано в групата с Франция, Холандия и Швеция. Коефициентът нашите да са първи в тази компания е 1:67, а фаворит са „петлите“ с 1:1,72.

За класиране на финалите сме оценени с 1:21, което направо си е безнадеждна ситуация.

Извън темата с националния Петев взе отношение и по казуса с „Литекс“, който се надява на милост от изпълкома на БФС. Според селекционера ще е тъжно за футбола ни, ако тимът от Ловеч не бъде върнат в „А“ група. Самият треньор е бивш играч на „оранжевите“ от първия им шампионски тим в края на 90-те години.

Петев посочи и Ивелин Попов като неговия фаворит да е футболист на годината. Гласуването сред спортните журналисти вече приключи, но резултатите още не са известни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ