„Юнайтед“ приспал феновете с 13 гола

„Манчестър Юнайтед“ официално е най-скучният отбор на сезона във Висшата лига, като в неговите домакинства са вкарани едва 13 гола. Списъкът едва ли е изненада за прозяващите се от футбола на тима фенове, които роптаят срещу стила на игра при мениджъра Луис ван Гаал. С шест нулеви ремита за последните два месеца, това едва ли е особено учудващо.

Най-резултатни са двубоите на „Питърбро“ от трета дивизия, където са отбелязани 45 гола. При цени на билети около 12 лири (40-50 за „Юнайтед“) явно си заслужава да ходиш на мачовете на този тим.
За сравнение в последния сезон на сър Алекс Фъргюсън начело на „червените дяволи“ 13 попадения влязоха още в първите им четири домакинства.

„Манчестър Сити“ е вкарал 29 пъти в мачовете на свой терен си и е номер едно по този показател.

Същевременно в. „Манчестър ивнинг нюз“ гръмна, че сър Алекс е приел да бъде консултант на Райън Гигс, ако Ван Гаал бъде уволнен. От вчера букмейкърите смятат, че е по-вероятно Гигс да е следващият мениджър на „Юнайтед“, а не фаворитът допреди няколко дни Жозе Моуриньо.

Грандът се прицели в първо януарско попълнение - бразилеца Фелипе Андерсон от „Лацио“, оценяван на около 45 милиона евро. С тези пари, ако ги даде, „Юнайтед“, ще удари 400 милиона евро за трансфери за 18 месеца с Ван Гаал.
А „Лестър“, сензационният тим на сезона, удържа у дома „Сити“ с 0:0 и посреща Нова година с равни точки на върха с „Арсенал“ - по 39.

„Трябва ни още една точка, за да сме сигурни за спасението - лукаво се усмихна Клаудио Раниери, мениджърът на домакините. - Тогава ще сме спокойни, че задачата е изпълнена.“

Смята се, че 40 точки е праг на сигурността във Висшата лига за оцеляване. Разбира се, Раниери играе ролята „умряла лисица“. Букмейкърите определят тима му за трети фаворит за титлата след „Арсенал“ и „Сити“.

Капитанът на „гражданите“ Венсан Компани се контузи и няма да играе четири седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят