Закриват митницата в Свиленград (обзор)

Работата на Агенция “Митници” е не да създава заетост, а да събира приходи. С програми за заетост се занимават други министерства. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов, след като правителството реши да закрие митницата в Свиленград. Намеренията на кабинета предизвикаха протести заради бъдещите съкращения и закани за блокиране на пунктовете “Капитан Андреево” и “Капитан Петко войвода”. По този повод Горанов коментира, че всеки има право да изказва позицията си в рамките на закона.

Закриването на митницата в Свиленград стана с изменения в устройствения правилник на Агенция “Митници”. С промяната се цели превенция на корупционни практики. Смята се, че работата на институцията ще се подобри, като се оптимизират човешките, финансовите и материалните ресурси.

В Централното митническо управление ще се създаде звено за информационна сигурност, чиято цел ще е да защитава съхранението и разпространението на събираните данни. Предвижда се да се изгради денонощен център за анализ на рентгеновите изображения, получени в хода на митническия контрол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес