На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Закриват митницата в Свиленград (обзор)

Работата на Агенция “Митници” е не да създава заетост, а да събира приходи. С програми за заетост се занимават други министерства. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов, след като правителството реши да закрие митницата в Свиленград. Намеренията на кабинета предизвикаха протести заради бъдещите съкращения и закани за блокиране на пунктовете “Капитан Андреево” и “Капитан Петко войвода”. По този повод Горанов коментира, че всеки има право да изказва позицията си в рамките на закона.

Закриването на митницата в Свиленград стана с изменения в устройствения правилник на Агенция “Митници”. С промяната се цели превенция на корупционни практики. Смята се, че работата на институцията ще се подобри, като се оптимизират човешките, финансовите и материалните ресурси.

В Централното митническо управление ще се създаде звено за информационна сигурност, чиято цел ще е да защитава съхранението и разпространението на събираните данни. Предвижда се да се изгради денонощен център за анализ на рентгеновите изображения, получени в хода на митническия контрол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.