В последния ден на годината ще бъде слънчево, но студено с минусови температури

През следващото денонощие с умерен, в източните райони и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни. Ще бъде мразовито, с минимални температури между минус 10° и минус 5°. През деня ще бъде предимно слънчево, но студено. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони. Максималните температури ще са между минус 5° и 0°. Вечерта вятърът ще отслабне. Навръх Нова година ще бъде ясно и студено, с температури между минус 8° и минус 3°. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над крайните южни райони, където ще превали мокър сняг. Вятърът ще е силен, на моменти и бурен от север, вечерта ще отслабне. Ще е по-студено, с максимални температури от минус 2° до 0°. Температурата на морската вода е 8-10°, вълнението на морето 3-4 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него застудяването ще продължи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 14°. През първия ден от Новата година ще бъде предимно слънчево, но студено. Сутринта минималните температури ще са от минус 7° до минус 12°, дневните съвсем слабо ще се повишат и ще са между минус 3° и 2°.

Още през нощта срещу събота облачността ще се увеличи. В събота ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще бъде значителна. Дневните температури ще се повишат още малко. В неделя ще завали сняг, в Южна България временно дъжд, ще има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето