На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

100 лева глоба за пиян пловдивчанин, заплюл в гърба турски дипломат

Само със 100 лв. глоба се отърва пиян пловдивчанин, който на 23 декември (сряда) около 13.45 часа наплюл в гърба чуждестранен дипломат пред Генералното консулство на Турция на ул. Филип Македонски“ 10 в града под тепетата.

Санкцията е в минималния възможен размер по Указа за борба с дребното хулиганство и е потвърдена от Районния съд в Пловдив. Там определиха случая като „проява на крайно неуважително отношение към дипломатически представител на друга държава, с която се нарушава обществения ред и спокойствие“, но инцидентът не може да бъде третиран като хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс, тъй като е с ниска степен на обществена опасност.

Пловдивчанинът, който според свидетели бил във видимо нетрезво състояние, извършил хулиганския акт, след като се разминал с двама мъже, единият от които бил турски дипломат, без да има каквото и да е спречкване или размяна на реплики с тях. Преди двамата мъже да успеят да реагират, се намесил постовият пред входа на Генералното консулство на Турция в Пловдив, който поискал документите на нападателя и извикал полицейски патрул. На мястото на инцидента веднага пристигнали служители на Второ районно управление на МВР. Те щракнали белезниците зад гърба на пияния мъж и му написали акт за дребно хулиганство, но той отказал да го подпише.

Турският дипломат подал жалба в полицията срещу оскърбителните действия от страна на пловдивчанина. Съдът пък му наложи глоба от 100 лв. с мотивите, че „това наказание ще помогне в най-пълна степен да се превъзпита нарушителя към спазване на обществения ред и ще въздейства възпитателно върху него и върху други членове на обществото“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.