Танева: В началото на 2016 г. ще предложим законодателен пакет в областта на храните

Още в началото на следващата година ще предоставим за обществено обсъждане законодателен пакет в областта на храните, който е на финалът си. Това каза за Фокус министърът на земеделието и храните Десислава Танева, във връзка с постигнатите резултати от работата на министерството през 2015 г. и развитието на земеделския сектор.

„Това е един от законопроектите, който бяхме планирали за тази година, но продължилият дебат и диалог с неправителствения сектор удължи срока. В крайна сметка важното е да предложим едно качествено законодателство. То ще гарантира на потребителите, че това, което пазаруват, съответства на техните очаквания за качество и безопасност. Ние сме почти приключили и в края на януари ще направим и първото обществено представяне на този пакет от законопроекти”, посочи министър Танева. По думите ѝ, една от важните цели пред министерството за предстоящата 2016-та година е продължаването на работата на Програмата за развитие на селските райони.

„Ние сме достатъчно публични. Индикативният график за приемите по ПРСР вече е качен на сайта и всеки може да се запознае с него. Предстои ни работа по отношение на приемането на съответните наредби, както и наредби, чието отваряне не е планирано в индикативния график. Предстои отварянето и на рибарската програма. Надявам се, че през първото тримесечие ще бъдем готови да отворим и първа мярка за бизнеса в рибарството”, допълни още министър Танева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес