Корабът "Персенк" първи ще посрещне новата 2016, а бълкерът "Каменица" - последен

Два от последните най-нови кораба на Параходство БМФ са на път в диаметрално противоположни ширини в новогодишната нощ. Екипажът на моторния кораб "Персенк" с капитан Владимир Димитров и с главен механик Георги Желев първи от моряците на БМФ ще посрещне идващата 2016-та година. Това ще стане във виетнамското пристанище Хо Ши Мин.

Екипажът на бълкера "Каменица" с капитан Страхил Иванов и с главен механик Тодор Димов последен пък ще изпрати отиващата си 2015-та година. Това ще стане в САЩ, пристанище Стоктън, щата Калифорния.

И двата кораба са сред новите попълнения в състава на Параходството, припомнят от пресслужбата на компанията. Флагът на "Персенк" беше вдигнат на 22 юни 2015 г., а на "Каменица" - на 23 октомври 2015 г.

Само 2-3 кораба ще са на рейд в новогодишната нощ, съобщи дежурният на Рейдовата кула във Варна. Да влязат в пристанището, което заради силния вятър е с ограничено движение, са кораб с флага на Белиз, турски танкер и българският влекач "Ентърпрайз". След празниците се очакват повече плавателни съдове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини