Хасан Азис е новият областен председател на ДПС в Кърджали

"Редиците в нашата областна организация на ДПС в Кърджали са стегнати. Нашите членове и симпатизанти не са били никога разколебавани от предаността си и лоялността си към партията". Това заяви пред БНТ един от съпредседателите Четин Казак.

"Индивидуалният ход на областния председател Бахри Юмер да подаде оставка и да се присъедини към Лютви Местан доведе до необходимостта да се излъчи нов временно изпълняващ длъжността областен председател. Областният съвет единодушно е решил това да бъде досегашният зам.-областен председател на ДПС Хасан Азис, който е кмет на Кърджали, до провеждането на заседание на Централното оперативно бюро.

Няма членове и симпатизанти на ДПС, които да са проявили желание или да се разколебали в принадлежността си към ДПС". Това увери Четин Казак, след като на заседанието на Областния съвет са били представени докладите на всички общински организации на ДПС в област Кърджали.

"ДПС продължава убедено своята политическа дейност. ДПС ще запази своята идеологическа основа, своите принципи, своите идеи и своите политически позиции по всички въпроси. ДПС остава убедена евроатлантическа по политическа ориентация партия. Ние ще продължим да отстояваме принципите на демокрацията, правата на човека и европейското бъдеще на България", заяви още Четин Казак.

Той обърна сериозно внимание, че ДПС е за продължаване на добросъседските отношения с Турция: "Ние ще продължим да подкрепяме нейните стремежи за пълноправно членство в ЕС. Същевременно бихме искали да не се правят опити за подмяна на нашата политическа ориентация, на нашия идеологически профил и идейна основа и бихме желали нашите избиратели да не бъдат поставяни пред несъществуващи избори, да им бъде спестена подмяната на нашите политически послания".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини