Как празнуват звездите от X-Factor

С грандиозен Коледен концерт звездите от X Factor отбелязаха началото на празничните дни. Тази нощ точно в полунощ зрителите на Нова ще могат да споделят отново най-силните изпълнения на талантите от четвърти сезон на предаването. Специалната селекция ще включва най-доброто от първия концерт до този момент. В очакване на Новата година и на следващото шоу ето какво споделиха участниците за малките си ритуали, с които отбелязват празниците, какво си пожелават за идващите месеци и какви са най-хубавите подаръци, които са правили.

Християна Лоизу: Специални курабийки

Коледа е любимият ми празник от годината. Празник, който отбелязваме с много любов и много настроение. Една от моите специални съставки за перфектния празник е семейната рецепта за курабийки. В общи линии това са медни бисквитки с орехи, понякога във формата на гевречета, които обожавам! На празника обикновено се събираме на обяд с цялото семейство, палим камината, пием по чаша вино, говорим си… Едно време тези събирания бяха с много, много роднини. Спомням си как децата се събирахме и играехме с колички с дистанционно управление - голямо забавление беше тогава! Тази година обаче ще прекарам почивните дни в София заедно с приятеля си. Вълнувам се, въпреки че семейството ще ми липсва. Двамата ще се разхождаме, ще гледаме коледните елхи и ще се радвам на атмосферата.

Стивън Ачикор: Усмивка и пиле

Тези дни са най-невероятното време от годината, тъй като ми напомнят за раждането на Исус Христос, време, което да споделим с нашето семейство като чудесен празник, а също и да си спомним за по-малко привилегированите.

Всичко, което човек получава от останалите, дори и под формата на отношение, е един страхотен подарък, защото на празниците хората дават повече от себе си на останалите. Най-страхотният подарък, който съм правил, е да се превърна в причината за някого да се усмихва.

Моята рецепта за страхотен празник е истинска почивка и хапване на пиле! Тъй като моето семейство е далече от България, тук обичам да прекарвам празниците с приятелите си - заедно се смеем, разхождаме се и се забавляваме. За следващата година си пожелавам си да имам възможност да помагам повече на хората.

Виктория Георгиева: „Ледена епоха“

За мен това време от годината е уют! Обичам да си седя вкъщи, а ако излизам с приятели, искам да сме на топло местенце, където да се чувстваме добре. Имаме специална баница и курабийки, които са наша традиция. Включвам се в готвенето по празниците, въпреки че майка ми е основната фигура в кухнята.

Тази година обаче се научих да правя и нов вид сладки! Коледните филми са задължителна част. Наскоро гледах “Кралската Коледа” и много ми хареса. Обожавам анимационните филми и по това време ги гледам редовно. Сред любимите ми е “Ледена епоха”. В рецептата ми за страхотен празник влиза и топло мляко - задължителен елемент за доброто настроение.

Все още обичам да се спускам със шейни и да правя снежни човеци. Много ми се искаше да завали сняг! Пожелавам си през следващата година да стана по-общителна и по-уверена! На всички останали пожелавам да се усмихват и да бъдат добри един към друг!

Дарина Йовчева: Филми на ужасите

Коледата е време за дома. Обичам да пия горещ шоколад и колкото и да е странно… да гледам филми на ужасите! Разбира се, обожавам да украсявам елхата, както повечето хора. Също така хапвам щрудел, който майка ми приготвя. На самия празник прекарвам половината време при нея, а другата половина - при баща ми. С приятелите се виждам в следващите дни - имаме си наши традиции, като това да си подаряваме малки подаръчета. Обикновено си гостуваме вкъщи, като се забавляваме, защото е наистина готино да си прекарваш времето с приятели в уютна атмосфера. Когато има сняг, се целим със снежни топки - стават истински битки и страшно се забавляваме! Най-готиният подарък, който съм подарявала, колкото и странно да звучи, е пижама. Беше за сестра ми, която толкова се зарадва, че още го помня. Изглежда пижамата е била наистина много яка! Това, което си пожелавам през следващата година, е много обич от приятелите ми!

Кристиан Костов: Елха и без фейсбук

Не може да има празник без празнична елха! Винаги съм украсявал с моя по-голям брат Дани и много съм се вълнувал - затова, украсявайте винаги с вашите по-малки братя, сестри, братовчеди! Със сигурност ще ви остане весел спомен. По празниците всичко се променя - времето, настроението и дори хората в Москва (града, в който съм прекарал по-голяма част от детството си) стават различни. Обичам разходките с приятели в централните места на града, а едно от най-силните преживявания, което носи истинска магия, са илюминациите и всички акценти, които са типични за този период от годината. Вечерята със семейството е още по-вкусна, когато всички се включваме в приготовленията. Обичайно всеки член на моето семейство помага в готвенето и поразникът започва от ранни зори. Това е една добра практика за момчетата - учи ги да поемат и други отговорности и да бъдат джентълмени. Най-важната част от празника е да го споделите със семейството без многото неща, които ни занимават ежедневно. Затова ви моля да изключите телефоните си, да излезете от Facebook, да оставите таблетите поне за 3-4 часа, за да получите едно хубаво прекарване с най-важните хора във вашия живот! И най-накрая - подаръците! Важно е не само да получаваме, но и да подаряваме, защото щастието е именно в споделянето на празника.

Ани, A.V.A: Суфле и сладолед

Не знам дали се счита за някаква семейна традиция, но е факт, че винаги на празниците се събираме цялото семейство. Сядаме на трапезата, палим свещи и се наслаждаваме на семейния уют. Всичките ми спомени, свързани с празниците, са много чисти и ме зареждат положително. Дали ще украсявам елхата, или ще гледам за пореден път „Сам вкъщи“, щом съм с любимите ми хора, всичко е незабравимо.

За вечерята моята готварска задача е да приготвя баклавата. За Нова година приготвям и шоколадово суфле със сладолед, ако съм в настроение.

Мисля, че най-готиното нещо, което съм подарявала, е пръстен и картичка, които подарих на майка ми, колкото и нелепо да звучи. Бях малка, още ходех на детска градина и не ми даваха пари. Събирах от рождени дни и от баба и дядо няколко месеца и накрая го купих. Картичката бях направила сама.

Велина, A.V.A: Баница с късмети

На Бъдни вечер, както всяко християнско семейство, имаме традиция да се съберем на трапезата, да отидем на църква, а на Коледа се събираме всички роднини и баба прави баница с късмети. Спомням си, че когато бях малка, съседът се беше облякъл като Дядо Коледа и звънна на вратата. Искаха да ме изненадат, но аз развалих всичко, като казах: „Хей, ти си съседът!” Несъмнено любимото ми ястие е баницата с късмети. Перфектният празник за мен се асоциира с три думи: топлина, уют, любим човек. Любимата ми част е избирането на подаръци за любимите хора. Много ме бива!

Антоана, A.V.A: Мили жестове

Всяка година е различна, но всички си приличат по едно - събираме се с цялото семейство. Не съм много по кулинарните неща, но обожавам ястията на баба.

Мисля, че най-ценният подарък, който съм правила и който е незаменим за всеки човек, е отделеното време - да покажем колко обичаме някого и да го накараме да се почувства специален. Това е и причината да се опитвам да съчетая празниците със семейството и с излизане с приятели. Освен приятелите и семейството милите жестове са в моята рецепта за страхотно прекарване - те придават онзи незаменим дух на празника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица