Слънчево и студено днес, максималните температури - до 0°

Днес ще е предимно слънчево и студено. Ще духа до умерен, в източните райони силен северен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще са между минус 5° и 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи "Фокус".

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца, но към края на деня ще започне да се понижава.

В Новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По крайбрежието ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са между минус 10° и минус 5°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над крайните южни райони. Ще духа силен северен вятър, който по-късно през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Ще е по-студено, с максимални температури от минус 2° до 0°. Температурата на морската вода е 8-10°, вълнението на морето 3-4 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 14°.

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата страна. През цялото денонощие температурите ще са отрицателни. За областите Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич е в сила жълт предупредителен код за силен вятър. Ще духа силен северен вятър със средна скорост 10-14м/сек. и пориви до 18-22 м/сек.
Вълнението на морето ще е до 4 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето