Дупка с дълбочина един метър зейна на тротоар в София

Туроператори уволняват 90% от персонала си Местят сървъри в чужбина, приемат плащания само по банков път

Шофьор катастрофира смъртоносно в дърво

Тръмп: Не ми се вярва американският дрон да е бил свален умишлено

КАТ и кадастърът трагични в обслужването на хората “Таен” клиент чакал 6 часа на гише за подмяна на шофьорска книжка

Нова екранна двойка завладя Турция Бурджу Йозберк и Чалар Ертурул се събраха в "Любов към шоуто"

Съдът прекрати делото на „Артекс“ срещу Никола Вапцаров и Мариан Башур

Даренията от фирми за партии – без ограничения (обзор) Намаляват субсидиите от държавния бюджет на 1 лев за глас

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 21 юни 2019

Условна присъда за шофьор на камион, убил пешеходец Двама пешеходци загинаха в този участък на главния път за борени дни

Осъдиха литовци за шпионаж в полза на Русия

„Еврохолд“ подписа договор за придобиване на бизнеса на ЧЕЗ в България

Мая Манолова дава безлимитното частно финансиране на партиите на КС

Продават къщата на „Семейство Сопрано”

В София са 52% от чуждите инвестиции 20% от вложенията са в имоти

Вижте новогодишното обръщение на Меркел

Германия успешно ще преодолее миграционната криза и ако бъдат взети правилни мерки, притокът на бежанци представлява шанс в бъдеще, казва германският канцлер Ангела Меркел в новогодишното си обръщение, записано за телевизията. Неговият текст беше разпространен предварително от пресслужбата правителството.

По думите на Меркел много проблеми, като епидемията от ебола в Африка, сега са отстъпили на заден план, а други, които ни вълнуваха още през 2014 г., не са загубили своята актуалност и през тази година.

Сред тях са войната в Сирия и зверските убийства на терористичната групировка „Ислямска държава“.

„Преди година в навечерието на Нова година предупредих, че последица от тези войни и кризи е увеличаването на бежанците в целия свят, каквото не е имало от времето на Втората световна война“, напомни Меркел.

„Несъмнено притокът на толкова хора ще изисква от нас още много. Това ще струва много време, сили и пари, особено предвид важната задача за интегриране на тези, които ще останат тук в дългосрочна перспектива“, подчерта тя.

„Нашите ценности, традиции, нашето разбиране за право, нашият език, нашите закони и правила обединяват нашето общество и са главното условие за добро и основано на взаимно уважение съвместно съществуване на всички хора в страната. Това се отнася до всеки човек, който иска да живее тук“, казва Меркел.

Според нея в случай на успешна интеграция на бежанците в германското общество страната ще спечели, както от икономическа, така и от обществена гледна точка.

„Убедена съм, че при правилни действия, притокът и интеграцията на такъв голям брой хора в бъдеще представлява шанс“, казва тя.

Меркел благодари на служителите от федералните и регионалните органи, на доброволците, полицаите, военните и всички граждани, които допринасят за справяне с миграционната криза.

„На национално равнище, в Европа и в международен план, ние работим за укрепване на охраната на външните граници на Европа, за превръщане на нелегалната миграция в легална, за отстраняване на причините за бягството на хората, и по такъв начин – за осезаемо намаляване на броя на бежанците в дългосрочна перспектива“, подчертава канцлерът.

„През следващата година много ще зависи от едно нещо – от нашата сплотеност. Важно е да не позволим да ни разединят. Важно е да не следваме онези, които с омраза в сърцето искат да изключат, да изолират другите. Действително времето, в което живеем, е особено сложно, но е истина също, че ние ще се справим с това, защото Германия е силна страна“, заявява Меркел.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.