Борислав Гуцанов : Свалянето ми от поста е прецедент, който трябва да бъде спрян

Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Как да пием здравословно по празниците?

Как да пием здравословно по празниците? Съвети за новогодишните празненства се обърна от ефира на bTV дадоха д-р Неделя Щонова и фармацевтът Георги Момеков.

На първо място трябва да се внимава с количеството и с правилото да не се смесват различните видове алкохол.

„По възможност е добре да пием само един тип алкохол. Хубаво е да не пием на гладен стомах. „Европейците, азиатците и американците имат проблеми с пиенето именно заради това, че употребяват алкохола на гладно“, посочи д-р Щонова.

Хубаво е да се приемат течности заедно с напитките, за да се намали явлението махмурлук. Качеството на алкохола също е много важно. Също така трябва да имаме граница и да се съобразим с тоталното количество чист етанол, което поемаме. До 50 грама водка е допустимо, казва фармацевтът. И допълва, че, ако се пие всеки ден, разбира се, това ще има увреждащи последици.

Начинът, по който алкохолът уврежда черния дроб, е бавен. Когато има симптоми за проблеми, част от проблемите са необратими, тъй като черният дроб не боли и не ни алармира по никакъв начин, че нещо с него не е наред, посочи Момеков.

Дали пиенето подобрява секса, попита д-р Щонова. „Ако партньрът много пие, той може да бъде сменен и така сексът да се подобри“, отговори шеговито фармацевтът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.