Състоянието на мъжете, натровили се с метилов алкохол, се подобрява

Състоянието на мъжете от Якоруда, които се натровиха с метилов алкохол по време на Коледните празници, се подобрява. Това съобщи пред "Фокус" д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Той допълни, че пострадалите вече са почти готови за изписване. Д-р Митев поясни, че МБАЛ-Благоевград няма данни за ексхумацията на трупа на 38-годишният мъж, който почина на 26 декември сутринта, въпреки оказаната медицинска помощ.

След консумация на ракия с метилово съдържание починаха пет души. По последни данни една част от тях са консумирали от алкохолната напитка по време на ритуално колене на прасе, наричано в региона „свинска сватба”, в събота, а други са пили от отровната ракия по време на рожден ден.

Малко след 18:00 часа вчера, стана ясно, че съдът в Благоевград е уважил искането на Окръжната прокуратура и е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Тайфи Мекльов, привлечен за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве - чл. 350 ал. 3, вр. ал. 1 НК, вр. чл. 26 НК. Същият бе обвинен в това, че на 25 и 26 декември 2015 година в град Якоруда е продал общо 6 литра от метиловия алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини