Руски сенатор: Провокацията със свалянето на Су-24 е планирана по-рано

Провокацията със свалянето на руския бомбардировач Су-24 е планирана по-рано и не е било нужно потвърждение от страна на лидерите на Турция. Такова мнение изказа днес заместник-председателят на комитета по отбраната и сигурността на Русия Франц Клинцевич, цитиран от РИА Новости.

По-рано министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че не е давал заповед за свалянето на руският самолет. По негови думи е невъзможно за 17 секунди командването на ВВС да се свърже с него и той да даде подобно нареждане.

„Напълно допускам, че министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу не е давал заповед да свалят дадения конкретен руски самолет. За тези няколко секунди, в които той се е намирал във въздушното пространство над Сирия недалеко от турската граница, такава заповед наистина трудно може да се съгласува“, коментира Клинцевич.
„Но не трябва всички да бъдат смятани за идиоти. Провокацията по отношение на руския военен самолет е била планирана по-рано, получила е одобрението на първите лица на Турция в принципен план“, убеден е руският сенатор.

„Никакви допълнителни заповеди не са чакали изпълнителите. Чакали са само удобен случай“, отбелязва още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят