Истанбул блокиран заради силни снеговалежи, отменени са стотици полети

Стотици полети бяха отменени на двете основни летища в Истанбул, след като градът беше ударен от силен снеговалеж през последни ден от годината, предадоха Франс Прес и БГНЕС.

Тежкият снеговалеж остави историческата столица, забулена под завеса от бял сняг, покриващ кубетата на джамиите и хълмовете на Босфора.

Туристите излязоха навън, за да си правят снежни снимки. Но условията бяха далеч по-малко приятни за жителите, които искат да пътуват за празника довечера.

Националният превозвач "Turkish Airlines" анулира 265 вътрешни и международни полети от летище „Ататюрк” в Истанбул, както и 37 на летище „Сабиха Гьокчен” в азиатската част на града. Частният превозвач „Pegasus Airlines” също анулирана 34 полети към и от „Сабиха Гьокчен”.

Истанбул осъмна с плътна снежна покривка по пътищата и покривите тази сутрин. Бялата пелена достигна 30 см в някои части на града, причинявайки прекъсване на някои транспортни услуги и затваряне на няколко пътища.

Всички фериботни услуги бяха отменени, а властите в Истанбул предупредиха гражданите да отменят пътуванията си.

Общо 5 450 работници да се справят с положението, предвидени са почти 12 тона сол. Снеговалежите се очакват да продължат до обяд на Нова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят