Русия: Доставките на природен газ за България продължават безпроблемно

Министерството на външните работи на Русия опровергава съобщенията на българските медии за спиране на доставките на руски газ за България на компанията „Газпром експорт“, предава РИА Новости.

„Във връзка с появилите се в българските медии съобщения за това, че българската компания „Овергаз Инк“ не е получила уведомление за продължаващата доставка на природен газ от руската компания „Газпром експорт“ в България, бихме искали да отбележим, че, по информация от ръководството на руската компания „Газпром“, доставките на руски природен газ за България продължават безпроблемно по линия на държавната компания ЕАД „Булгаргаз“ в обем 3 милиарда кубични метра, съответстващи на годишните потребности на страната“, съобщават от министерството.

От руското външнополитическо ведомство уточняват, че доставките дори могат да бъдат увеличени.

„С компанията „Овергаз Инк“, сътрудничеството с която до сега обезпечава не повече от 10 % от годишното потребление на газ, продължават преговорите, имащи за предмет урегулирането на натрупалите се за последните години търговски въпроси. България без руско „синьо гориво“ няма да оставим“, подчертават още от руското МВнР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес