2016-та започва слънчево и тихо с максимални температури между минус 3° и 2°

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца. В новогодишната нощ ще бъде ясно и студено. Над по-голямата част от страната ще е почти тихо. По черноморското крайбрежие ще духа до умерен северозападен вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

В полунощ температурите ще са между минус 10° и минус 5°, а минималните сутринта - между минус 12° и минус 7°, в София минус 12°. През първия ден от Новата година ще е предимно слънчево и почти тихо. Студено, с максимални температури между минус 3° и 2°, в София минус 1°. През нощта срещу събота, от запад облачността ще се увеличи. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен северозападен вятър. Ще е студено, с максимални температури от минус 1° до 2°.

Температурата на морската вода е 8°, вълнението на морето 2-3 бала. В планините ще е предимно слънчево. По билата ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°. В събота ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще бъде значителна. Дневните температури ще се повишат още малко. В неделя ще завали сняг, в крайните южни райони временно дъжд, там ще има условия за образуване на поледици. Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен източен вятър. В началото на следващата седмица ще бъде облачно, с валежи. В Северна България и по високите полета на Югозападна ще вали сняг, ще се образува снежна покривка и температурите ще остават по-ниски. В Южна България и по Черноморието ще има и дъжд, и сняг. Снежната покривка ще бъде по-тънка, нетрайна и неравномерна, има условия за заледяване и поледици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето