Оцелял от ракията убиец в Якоруда: Ако не бях занесъл заек за разплод на Тайфи, никой нямаше да умре

54-годишният Лазар Неделчев от Якоруда е поредният натровен от алкохол, приет за интензивно лечение в благоевградската болница. Пострадалият мъж е настанен в реанимация един час след полунощ, съобщава struma.bg.

Приемът му в болница е станал със съдействие на служители на реда, след като отказал доброволно да постъпи за лечение. За случая е информирана полицията, той завчера е транспортиран с линейка от филиала в Якоруда до Разлог, но въпреки нестабилното си състояние Неделчев си тръгнал и се прибрал обратно в Якоруда. Поради опасността от настъпване на усложнения в състоянието му е настанен за лечение под активно лекарско наблюдение.

В реанимация на благоевградската болница са осем натровени с метилов алкохол, всички са стабилзирани, съобщиха от МБАЛ- Благоевград.

Още един, употребил от същия алкохол, 64-годишният А. Агушов от село Краище, е обслужен вчера от дежурните медици в спешно отделение на МБАЛ - Благоевград. След направените изследвания и консултации е установено, че няма тежка интоксикация на организма и не се налага болнично лечение, същият е освободен за домашно възстановяване.

Пред репортер на изданието 36-годишният Младен Биков, баща на три малки деца, който е настанен за лечение в МБАЛ - Благоевград, разказва за трагедията:

Всичко стана случайно, на 25 декември към 15,30 часа отидох с Мустафа Козинаров при Тайфи. Той беше в работилницата, седнал на трапеза с Мехмед Ламбата, на него сега му няма нищо, и двамата се черпеха със суджуци и пиеха ракия. Сложи и на нас да се почерпим, изпихме по 50 грама. Казах на Тайфи, че на другия ден /26 декември/ ще коля прасе и да ми даде от тази ракия, защото ми се услади, беше много мека и пивка, лека за пиене, да почерпя хората. Той на шега каза: „Вземи остатъка от шишето, пък ще дадеш после една пържола от прасета”. Ракията беше в бутилка от минерална вода, от 5 литра бяха останали около 2,300 литра. На следващия ден заклаха и оправихме прасето и поканих момчетата да ги почерпя по една ракия на трапезата.

Пийнахме всички по различни количества, по 100 грама, бяхме шест човека - Иван Неделчев, Николай, Мустафа, Димитър и Юри. Аз не пих много, защото постоянно се движех да режа месо и принасям на масата, Юри също пи повече вино. Седнахме на масата след 11,30 часа и сме пили до 14,30 часа, през същото време си хапвахме месо и салата. За съжаление се оказа, че Мустафа се е натровил, и издъхна в Разлог, не от инфаркт, както ни бе съобщено. Първоначално никой не знаеше от какво са починали първите хора. От ракията, от която пихме, беше останало в бутилката и полицията вече са я изели от дома ми за анализ. На нас ни стана лошо на следващия ден, на 26 декември, тогава пръв се оплака Николай, отказваше да търси лекарска помощ, защото смяташе, че е препил и затова се чувства зле.

На мен лично ми прилоша в утрото в неделя, първо започнаха да ме парят очите, главата ме стягаше, усещах топка в гърдите. Мислех, че като повърна един-два пъти, ще ми премине, но ми ставаше все по зле... От нашата група сега петима сме в болницата, Мустафа е мъртъв. Ако не бях отишъл да занеса на Тайфи заека, който е породист великан за разплод, нямаше сега да сме тук. Абсолютно никаква уговорка не сме имали да купувам ракия от него. Винаги си купувам ракия от магазина, не пия ментета, но тази беше много сладка ракия, не знам колко градуса, но не лютеше. Вече четири пъти давам показания пред полицаи, няма какво друго да кажа, това е истината. Някой е имал късмет да оцелея, може би дечицата ми, защото са невръстни, едното е в първи клас, другото предучилищна, а малката дъщеричка е на две годинки, Господ се смили над тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини